Молоко – корисний дарунок природи, без якого не уявляє свого щоденного раціону більшість українців. Сучасна промисловість виготовляє широкий асортимент молочних продуктів: сметану, сир, йогурти, кефір тощо. Цінність молока полягає в тому, що у ньому присутні ті речовини, яких немає в жодному іншому продукті харчування – молочний жир та білки (альбумін, глобулін). Вони відіграють дуже важливу роль у функціонуванні організму людини. Наприклад, лактоглобулін містить повний спектр амінокислот, а лактоферин транспортує залізо до клітин організму та володіє здатністю протидіяти бактеріям та вірусам. Проте, усі ці корисні властивості стосуються лише натуральних та якісних молочних продуктів.
Сучасний ринок молочних продуктів росте з великою швидкістю. Проте не всі товари, представлені на ньому, дійсно корисні та натуральні. Розглядаючи довгі прилавки, тісно заставлені молочними продуктами різних виробників, кожен із нас керується своїми критеріями вибору. Однак, ціль у всіх одна – придбати якісний та корисний товар. Дехто вважає, що відомий бренд та висока ціна – гарантія якості продукції, хоча це не завжди істина.
Пересічний споживач легко може загубитися у різноманітті асортименту та придбати виріб сумнівної якості. Як же уникнути цього та вибрати натуральний молочний продукт? Розглянемо основні ознаки, на які слід звернути увагу при купівлі молочної продукції.
Цілісність та вид упаковки
Вид упаковки має велике значення для молочної продукції і може розказати багато про сам товар. У асептичну картонну тару фасують молоко тривалого зберігання, що піддавалося термічній обробці при температурах вище 100 градусів. Під час стерилізації чи ультрапастеризації молоко втрачає свої корисні властивості. У ньому майже не зберігаються вітаміни, а молочний білок руйнується. Отже, такий продукт хоч і володіє тривалим терміном зберігання, проте не є особливо цінним.
Скляна тара дуже добре підходить для розливу молока, але вона є дорогою, тому значно впливає на вартість продукту. Крім того, молоко у скляній тарі важче транспортувати.
Найпопулярнішим матеріалом для фасування молока та сметани сьогодні є упаковка з поліетиленової плівки. Компанія «Путильська молочарня» обрала для своєї продукції саме цей вид пакування. Матеріал рекомендований для застосування у виробництві харчових продуктів, абсолютно безпечний та екологічний. Плівка щільна та має спеціальний шар для затемнення. За таких умов молоко зберігається до 7 діб. Інші молочні продукти, такі як сир, йогурт, ряжанку та кефір, на підприємстві фасуються у спеціальну пластикову тару, що повністю відповідає вимогам для фасування харчових продуктів.
Маркування
Важливим критерієм, за яким ми обираємо харчову продукцію, є свіжість. Тому, мабуть, кожен із нас звертає особливу увагу на термін придатності товару.
Не менш цінною інформацією, яку ми можемо дізнатися про продукт із упаковки, є його склад. Рекомендується обирати ті продукти, які виготовлені з використанням виключно натуральної сировини. Тобто, в ідеалі у складі молока не повинно бути нічого, крім самого молока, а для виготовлення сметани та сиру, крім основної сировини можуть використовуватися вершки та чисті культури молочнокислих бактерій.
Технологічний процес виготовлення деяких продуктів, наприклад, йогуртів, не може обійтися без використання певних харчових добавок, які маркують кодом «Е». Більшість споживачів дуже скептично відносяться до «єшок» у складі харчового продукту, та це дарма. Серед них багато добавок природного походження, наприклад лимонна кислота, вітамін В2, різні харчові згущувачі, які отримують із водоростей тощо. Існує спеціальний перелік харчових добавок, які дозволені на законодавчому рівні для використання у виготовленні харчових продуктів.
Путильська молочарня робить акцент на природності та корисності своєї продукції, тому її виробництво передбачає використання натуральної сировини та традиційних технологій.
Походження продукції
Відомо, що якість продукції залежить від сировини, з якої вона виготовлена. Специфічність молочних виробів полягає в тому, що їх основна сировина – молоко незбиране - не витримує тривалого транспортування та потребує спеціальних температурних умов. Виробники закуповують молоко у фермерських господарств, розташованих неподалік. Тому можна частково зробити висновок про натуральність та корисність молочного продукту на основі адреси його виробництва.
Путильська молочарня знаходиться серед Карпатських гір. Місцевість не забруднена викидами промислових підприємств, тому тут виготовляється дуже смачна молочна продукція. Чисте повітря та вода, збагачена мінералами, створюють умови для отримання корисного, екологічно чистого молока. Саме таку сировину використовує Путильська молочарня у своєму виробництві.
З давніх давен відомо, що харчування має вирішальний вплив на здоров’я людини. Гіппократ говорив: «Ми є те, що ми їмо». У період стрімкого розвитку промислового виробництва ринок заполонили сурогати натуральних харчових продуктів. Наш раціон постійно поповнюється синтетичними харчовими добавками. Вчені стверджують, що споживання шкідливих продуктів викликає різні небезпечні захворювання.
На щастя, все більше людей починає усвідомлювати небезпеку від неправильного харчування. Натуральні продукти поступово стають трендом нашого часу в усьому світі.
Путильська молочарня – відповідальний виробник молочної продукції, який шанує давні традиції українського молочного виробництва та відроджує їх. Компанія наполегливо працює, щоб споживач мав змогу придбати якісні та корисні вироби, тому молочна продукція оптом і в роздріб реалізується на українському ринку з великим успіхом. Склад виробів та їх якість повністю відповідають основній ідеї виробництва – виготовлення натуральної молочної продукції для дорослих та дітей.